Hoved menu:
Vigkoloniens historie -Vigkolonien -
På Hønsinge Lyng lå den lille ejendom, der senere skulle blive til "Hvidovrelejren". Her forsøgte man at ernære sig ved landbrug, men der var langt mellem stråene på den sandede jord. Kun en enkelt ko, et par geder, nogle høns og en lille hest kunne der blive føde til. På billedet ses ejendommen. Til højre kan man ane den lille staldbygning.
De fattige indtægter fra landbruget måtte suppleres, og fra en lille robåd satte man garn i Sejrøbugten for at fange de fisk, der var nødvendige for at sikre familiens eksistens. Herfra stammer navnet "Fiskerhuset". Det navn vi i dag bruger om den stråtækte hovedbygning.
I 1930-
I 1952 overtog Holbæk Børnehjælpsdag ejendommen. Man byggede to sovesalsfløje og spisesalsfløjen med køkken spisesal og pejsestue.På samme tid etableredes sommerhusområdet "Vig Strandkoloni", og denne del af Hønsinge Lyng skiftede navn til Vig Lyng.
Da Holbæk Børnehjælpsdag i 1968 manglede penge til at etablere en ungdomsgård i Holbæk, blev kolonien sat til salg, og Hvidovre Kommune erhvervede den. Vi manglede i høj grad en supplering til de tre gamle kolonier, Dragsmur ved Helgenæs, Gudmindrup i Odsherred og Skødshoved på Mols.
Kolonien havde mange kvaliteter, men også mange mangler for at kunne tilgodese vores behov:
Den kunne ikke opvarmes, der manglede indendørs aktivitetsmuligheder og værelser for vore ledere, ligesom toilet-
For at afhjælpe disse mangler byggedes i 1969 -Siden er kolonien løbende blevet forbedret på mange andre punkter. Der er kommet nye vinduer i en del af kolonien, nyt køkken og nyt varmesystem. I 1996 er værelserne, der stort set har været uforandrede siden vi overtog kolonien, blevet renoveret. Der er kommet nyt gulv og nye køjer.
Beliggenheden tæt ved stranden, indretningen, de gode udearealer og den rimelige afstand fra Hvidovre gør, at Vigkolonien -