Orø - jabely

Gå til indhold

Hoved menu:

Orø

Historie

I 1965 købte vi en sommerhusgrund på Orø.

Straks efter købet gik vi i gang med at planlægge. I første omgang et lille A-hus 9m2 .

Vi var i den grad nybyggere,og arbejdet med at opføre huset gik da også i stå,da spærene skulle op.  Her fik vi så hjælp af Herluf.
Herluf var tømrer og søn af gårdejeren, vi havde købt grunden af. Herluf kom og havde rigtig god tid. Der blev drukket en masse kaffe, før han gik i gang. Men så gik det stærkt. En, to tre og vupti var spærene oppe.
Herluf var senere en stor hjælp, navnlig da vi skulle have lavet vinduer og døre.
Da huset stod der, blev det isoleret og indrettet med slagbænke. I en af bænkene havde vi en lille gasflaske og et sammenklappeligt komfur. På bagsiden af huset opførte vi et mindre aflukke uden tag og med et kemisk toilet.

Så var tiden inde til at planlægge sommerhuset.
Der var forskellige kriterier der skulle opfyldes:
1 Huset måtte kun være på 50m2.Det var den gang et myndighedskrav.
2.Det måtte ikke syne for højt.
3.Der skulle være bad og 2 værelser.
4. Det skulle isoleres.
5. Det skulle være muligt for os selv at kunne bygge det.

Så gik vi rigtig i gang::med at  finde bøger om byggeri,navlig  om spærkonstruktioner, snetryk, k-værdier,, materialevalg, afløbsproblematiker og meget mere. Så skulle der tegnes og regnes, træffes aftale om byggelån, osv. osv
.
Da det var på plads, aftalte vi med Svaneeng, at han skulle sætte grunden af, strøbe fundament og klaplag,samt nedgrave trixtank og sivebrønd, så,det var klar til påsken 1966. Påsken lå så tilpas sent det år fra den - 3 april til 12.april - at det nok skulle kunne lade sig gøre.

Midt i ferien begyndte at sne. Det var ikke rart, men vi knoklede videre trods vejret, og da vi kun havde håndværktøj til rådighed, var der nok at lave med at få materialerne passet til.
 
06-02-2019
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu